Χειροποίητα Προϊόντα Ζύμης

Ανοιχτη πιτα με κιμα γαλοπουλας

Αλμυρές Πίτες & Τάρτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Αλείφουμε ένα ταψί καλά με ελαιόλαδο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
  • Απλώνουμε δύο φύλλα στον πάτο, αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει καλά.
  • Στρώνουμε από πάνω ένα- ένα τα φύλλα στο ταψί, τα οποία τα βουτυρώνουμε και τα τσαλακώνουμε, να είναι σαν ζαρωμένα ή σαν πατσαβούρι πριν τα βάλουμε στο ταψί μας.  Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με τα μισά φύλλα της συσκευασίας.
  • Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και σκεπάζουμε τη πίτα με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατα τον ίδιο τρόπο. Ο τρόπος αυτός διευκολύνει τη πίτα να παίρνει αέρα κατα τη διάρκεια του ψησίματος και να φουσκώσει σωστά.
  • Την χαράζουμε ελαφρά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα τα αυγά, το μπέικιν, πιπέρι και περιχύνουμε την πίτα προσεχτικά να πάει ανάμεσα και στα χαραγμένα φύλλα.
  • Ρίχνουμε και το γάλα να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Κουνάμε λίγο να πάει παντού το μείγμα.
  • Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί.
  • Σκεπάζουμε την πίτα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, μεχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί και από μέσα.